Uitdagingen bij borstvoeding

30 mei 2022

Donormoedermelk

Als je ondanks een goed borstvoedingsmanagement toch niet genoeg melk voor je baby kunt maken, zal je baby er andere voeding bij moeten krijgen. De meeste mensen denken dan aan kunstvoeding, maar donormoedermelk is (indien beschikbaar) ook een optie.
30 mei 2022

4-maandendip?

Regelmatig komt het probleem voorbij: moeders die last hebben van een dip in de melkproductie. Vaak horen we dat dit probleem zich voordoet als de baby ongeveer vier maanden oud is.
30 mei 2022

Te weinig melk – oorzaken

Krijgt de baby wel genoeg? Een vraag die veel ouders, maar ook zorgverleners en andere betrokkenen, veelvuldig bezig houdt. De twijfel over voldoende borstvoeding komt vooral doordat je bij borstvoeding niet kan zien wat er in gaat.
30 mei 2022

Te weinig melk – oplossingen

Door verschillende oorzaken kan het gebeuren dat je melkproductie ineens een stuk minder is. Welke maatregelen kun je nemen om je melkproductie te verhogen?
30 mei 2022

Voedselovergevoeligheid

Voedselovergevoeligheid kan voorkomen bij een baby die alleen moedermelk drinkt. De baby reageert dan niet op de moedermelk zelf, maar op kleine deeltjes uit de voeding van de moeder die in de melk terecht zijn gekomen.
30 mei 2022

Dysforische toeschietreflex

Sommige borstvoedende moeders ervaren tijdens het toeschieten van de melk een dysforisch gevoel. Dat betekent dat de moeder zich somber en teneergeslagen voelt.
30 mei 2022

Pijn bij het voeden

Borstvoeding geven hoort geen pijn te doen. Pijn bij het voeden is altijd een reden om het borstvoeden te evalueren en te verbeteren, omdat pijn niet alleen leidt tot een negatieve ervaring voor de moeder, maar vaak ook tot onvoldoende melkinname door de baby.
Pijn bij het voeden
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more