Over La Leche League

Borstvoedingorganisatie La Leche League (LLL) is een organisatie van vrijwilligers die hulp en steun bieden aan ouders die borstvoeding (willen) geven. LLL is opgericht in 1956 in de Verenigde Staten door zeven moeders die hun ervaring met en kennis over borstvoeding wilden delen met andere moeders. Vandaag de dag is LLL uitgegroeid tot een organisatie met vrijwilligers in zo'n 65 landen. LLL wordt wereldwijd gezien als autoriteit op het gebied van borstvoeding en moeder-tot-moeder-support.

Missie

Het bieden van hulp, steun en informatie bij borstvoeding, op basis van gelijkwaardigheid.

Visie

Iedereen heeft toegang tot eenduidige informatie om zo hun persoonlijke borstvoedingsdoel te behalen.

Kernwaarden

Onvoorwaardelijk. Onafhankelijk.

Voor ouders en zorgverleners

De pijlers voor een succesvolle borstvoedingsperiode zijn goede informatie en praktische ondersteuning. Wij dragen daar op verschillende manieren aan bij; zowel door direct contact met ouders als door het informeren van zorgverleners.

Betrokken vrijwilligers

Borstvoedingorganisatie La Leche League draait geheel op vrijwilligers. Alle LLL-vrijwilligers hebben zelf ruime ervaring met het geven van borstvoeding. Moeders met interesse in het LLL-leidsterschap volgen een intern opleidingstraject voordat ze namens LLL naar buiten treden. Het kennisniveau en de vaardigheden van leidsters blijven actueel door permanente educatie.

Persoonlijk contact

Verspreid over Nederland organiseert La Leche League cursussen en supportgroepen voor zwangeren (en hun partner) en voedende moeders. Onder het kopje LLL Agenda is te vinden waar en wanneer informatiebijeenkomsten gehouden worden.

Telefonische hulpdienst

Ouders en zorgverleners die vragen hebben over borstvoeding of willen overleggen over een specifieke situatie, kunnen met een vrijwillger bellen. De landelijke telefonische hulpdienst is bereikbaar voor informatie en een luisterend oor. Je kunt de dienstdoende vrijwilliger vinden via borstvoedingstelefoon.nl. Is op dit moment niemand bereikbaar? Kijk dan bij de vrijwillers per regio. Let wel: alle LLL-leidsters zijn vrijwilligers met een gezin. Het kan daarom dat het moment van bellen niet uitkomt.

Publicaties

LLL heeft veel publicaties over borstvoeding. Het Handboek borstvoeding is dé vraagbaak over borstvoeding en alles wat daarmee samenhangt. De borstvoedingswaaier is compact en compleet: borstvoeding op zakformaat. Daarnaast geven we ieder jaar het magazine Borstvoeding Vandaag uit: een full color magazine met informatie, achtergronden en veel ervaringsverhalen.
Alle uitgaven zijn eenvoudig te bestellen via de webwinkel op deze site.