Afkolven en bewaren

30 mei 2022

Afkolven, welk kolfapparaat heb ik nodig?

Veel moeders kolven hun melk af. Er zijn verschillende kolfapparaten op de markt, die meer of minder geschikt zijn voor verschillende situaties. Welke kolf het beste past bij jouw situatie en waar je allemaal op kunt letten bij het kopen van een kolf lees je in dit artikel.
30 mei 2022

Voeden met een fles

De afgekolfde melk kan op verschillende manieren aan de baby gegeven worden. Vaak wordt een fles gebruikt. Drinken uit een fles vereist een andere techniek dan drinken aan de borst en moet door de baby worden geleerd.
30 mei 2022

Colostrum afkolven tijdens de zwangerschap

Het afkolven van colostrum tijdens de zwangerschap kan zinvol zijn voor specifieke doelgroepen. Omdat voor hen het risico op bijvoeden van de baby na de geboorte iets groter is, kan een voorraadje colostrum voorkomen dat de baby kunstvoeding krijgt.
30 mei 2022

Borstvoeding, werken en de wet

In dit artikel worden de toepasselijke wetteksten uit de Arbeidstijdenwet (2007) en het Arbeidsomstandighedenbesluit weergegeven en samengevat.
30 mei 2022

Pasteuriseren van moedermelk

Moedermelk pasteuriseren kan zinvol zijn als je spruw hebt en je jouw moedermelk toch wilt bewaren voor later gebruik of als de melk zepig ruikt na het koelen en/of invriezen en je baby het daarom niet wil drinken.
30 mei 2022

Hoeveel melk in een fles?

Hoeveel afgekolfde moedermelk kun je per flesje ongeveer geven? Dit artikel geeft een richtlijn die je kunt gebruiken om in te schatten hoeveel melk je baby ongeveer zal willen drinken.
Afkolven en werken, hoe laat je het werken?
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more