De eerste dagen met je baby

30 mei 2022

Stuwing: de melkproductie komt op gang

Ergens tussen de tweede en zesde dag na de bevalling zal je melkproductie op gang komen. Dit merk je aan het feit dat je borsten voller worden. Sommige moeders hebben het gevoel dat hun borsten op springen staan. Dat volle gevoel wordt stuwing genoemd. Dit gaat gepaard met verhoogde doorbloeding van de borsten en een toename aan lymfevocht.
30 mei 2022

Bijvoeden met een borstvoedinghulpset

Een borstvoedinghulpset is een alternatief voor bijvoeden met de fles bij baby’s die borstvoeding krijgen.
30 mei 2022

Krampjes

In dit artikel staan tips voor wat je kunt doen als je baby veel last van krampjes heeft.
30 mei 2022

Help mijn baby huilt!?

Je baby is net wakker, is gevoed en heeft een schone luier. Alles lijkt helemaal goed en toch stopt het huilen niet. Waarom is dat nou zo en wat kun je eraan doen?
30 mei 2022

Clusteren

Veel borstgevoede baby’s laten ’s ochtends meer tijd tussen de voedingen en willen aan het eind van de middag en begin van de avond vaker drinken, dit noemen we clusteren.
30 mei 2022

Hongersignalen

Hoe weet je wanneer je kindje wil drinken? Wat zijn de hongersignalen? In dit artikel lees je daar over.
30 mei 2022

Wat is voeden op verzoek?

Borstvoeding werkt volgens een systeem van vraag en aanbod. Door je baby op verzoek te voeden, zal de melkproductie worden aangepast aan de behoeften van je baby. Maar wat is voeden op verzoek?
30 mei 2022

Borstweigeren tijdens de kraamtijd

Als je baby in het kraambed de borst weigert, zorgt dat voor veel onrust bij zowel jou, je partner als zorgverleners. Hier lees je informatie over de oorzaak en hoe je weer je baby bij je aan de borst kan krijgen.
30 mei 2022

Kangoeroeën of buidelen

Wereldwijd maken veel ziekenhuizen gebruik van buidelen of kangoeroeën bij de zorg voor te vroeg geboren baby’s. Kangoeroeën heeft tal van voordelen voor moeder en kind.
Kangoeroeën of buidelen
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more