Goede begeleiding bij borstvoeding begint al voor de geboorte van een baby en duurt tot de baby stopt met drinken bij de moeder. Je hebt theoretische basiskennis én praktische ervaring nodig om ouders goed te kunnen begeleiden. Jouw rol als zorgverlener is vaak van doorslaggevende betekenis!

Contact en verwijzen

Borstvoedingorganisatie La Leche League organiseert volop bijeenkomsten voor aanstaande en voedende moeders. Ook kunnen ouders en zorgverleners telefonisch een beroep doen op de kennis en ervaring van LLL-leidsters.

Ouders verwijzen naar LLL-bijeenkomsten

Als zorgverlener breng je standaard 1 in de praktijk als je moeders doorverwijst naar Borstvoedingorganisatie La Leche League. Dat kan al in de zwangerschap, maar ook tijdens de borstvoedingsperiode. Op de pagina LLL in de regio vind je informatie over de bijeenkomsten in de komende periode.

Zelf een LLL-bijeenkomst bezoeken

Wil je als zorgverlener zelf eens een LLL-bijeenkomst bijwonen? Dat is in veel gevallen mogelijk. We vragen je om van te voren te overleggen met de LLL-leidster, zodat er geen onevenredig groot aantal zorgverleners op de bijeenkomst is.

Bijeenkomsten op locatie

Wil je graag borstvoeding-bijeenkomsten in bijvoorbeeld je verloskundige praktijk, kraamcentrum of bij het CJG aanbieden? Veel LLL-leidsters zijn bereid om op locatie informatiebijeenkomsten over borstvoeding te verzorgen. Als moeders al tijdens de zwangerschap kennismaken met een LLL-leidster weten ze ook bij wie ze later in de borstvoedingsperiode terecht kunnen voor vragen.

Telefonisch overleg

Heb je vragen over een specifieke situatie? Aarzel niet om contact met een LLL-leidster op te nemen; we denken graag met je mee.

Publicaties voor zorgverleners

Borstvoeding; handleiding voor de zorgverlener is het standaardwerk voor zorgverleners rondom borstvoeding. De geheel herziene derde druk sluit aan bij de meest recente wetenschappelijke onderzoeken en heeft een uitgebreide bronvermelding. Borstvoeding geven is het fysiologische vervolg op zwangerschap en bevalling. Het is de meest natuurlijke en effectieve manier om een baby te voeden, te koesteren en te beschermen. Een succesvolle borstvoedingsperiode is mede afhankelijk van een goede begeleiding door zorgverleners.
Alle publicaties voor de zorgverlener vind je overzichtelijk bij elkaar in de webshop.