11 januari 2023

Borstontsteking: hoe ga je er mee om

Sinds kort zijn er nieuwe inzichten over het voorkomen en verhelpen van borstontsteking. Die zijn behoorlijk verwarrend, omdat ze haaks staan op wat altijd werd gezegd. Het belangrijkste punt: massage wordt NIET meer aangeraden.
30 mei 2022

Borstvoeding en COVID-19-vaccin

COVID-19 vaccinaties en borstvoeding Update 4 januari 2021 Op dit moment is er nog niet veel bekend over de werking en eventuele bijwerkingen van de nieuwe […]
30 mei 2022

Borstvoeding en het coronavirus (COVID-19)

Bijna alle soorten vaccins kunnen veilig toegediend worden tijdens de borstvoedingsperiode. Bij de toediening van medicijnen en vaccinaties wordt altijd een afweging gemaakt tussen de mogelijke risico's van het middel dat wordt gegeven en het belang van de borstvoeding voor de baby (en de moeder). Via de borstvoeding krijgt een baby namelijk heel veel stoffen mee die het immuunsysteem ondersteunen, en juist die ondersteuning is heel belangrijk.
30 mei 2022

Help mijn baby huilt!?

Je baby is net wakker, is gevoed en heeft een schone luier. Alles lijkt helemaal goed en toch stopt het huilen niet. Waarom is dat nou zo en wat kun je eraan doen?
30 mei 2022

Krampjes

In dit artikel staan tips voor wat je kunt doen als je baby veel last van krampjes heeft.
30 mei 2022

Borstvoeding geven als je vegetariër of veganist bent

Vegetarisch eten betekent dat je geen vlees en vis eet, maar wel andere dierlijke producten zoals eieren en zuivel. Veganistisch eten betekent dat je helemaal geen producten eet die afkomstig zijn van dieren.
30 mei 2022

4-maandendip?

Regelmatig komt het probleem voorbij: moeders die last hebben van een dip in de melkproductie. Vaak horen we dat dit probleem zich voordoet als de baby ongeveer vier maanden oud is.
30 mei 2022

Donormoedermelk

Als je ondanks een goed borstvoedingsmanagement toch niet genoeg melk voor je baby kunt maken, zal je baby er andere voeding bij moeten krijgen. De meeste mensen denken dan aan kunstvoeding, maar donormoedermelk is (indien beschikbaar) ook een optie.
30 mei 2022

Bijvoeden met een borstvoedinghulpset

Een borstvoedinghulpset is een alternatief voor bijvoeden met de fles bij baby’s die borstvoeding krijgen.
Bijvoeden met een borstvoedinghulpset
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more