Voorbereiden op borstvoeding

30 mei 2022

Colostrum afkolven tijdens de zwangerschap

Het afkolven van colostrum tijdens de zwangerschap kan zinvol zijn voor specifieke doelgroepen. Omdat voor hen het risico op bijvoeden van de baby na de geboorte iets groter is, kan een voorraadje colostrum voorkomen dat de baby kunstvoeding krijgt.
30 mei 2022

Borstvoeding en de preventie van overgewicht

Onderzoek heeft aangetoond dat een te grote gewichtstoename in de eerste twee levensjaren het risico op overgewicht en diabetes type 2 op latere leeftijd verhoogt. Zorgverleners zijn daarom vaak verontrust als een baby buitengewoon veel aankomt. Deze bezorgdheid kan negatieve gevolgen hebben voor de borstvoeding, terwijl borstvoeding juist het risico op overgewicht vermindert.
30 mei 2022

Borstimplantaten en borstvoeding

De gezondheidsrisico’s van (siliconen) borstimplantaten zijn regelmatig onderwerp van discussie. De combinatie van borstvoeding geven en borstimplantaten roept veel vragen op.
30 mei 2022

Slappe borsten

Ik ben zwanger en wil graag borstvoeding gaan geven. Worden je borsten slap door het geven van borstvoeding en gaan ze hangen? Zo ja, is dat te voorkomen?
30 mei 2022

Hoe lang borstvoeding geven?

Als je begint met borstvoeding geven, komt er ook een tijd dat je stopt. Maar hoe lang blijf je voeden?
30 mei 2022

Voedingsbeha

Een voedingsbeha, heb je die echt nodig?
30 mei 2022

Ongewenst advies: tips hoe ermee om te gaan

Als kersverse ouder krijg je uit je omgeving vaak veel (ongewenste) adviezen. Pantley geeft 15 handige tips hoe je daarmee om kunt gaan.
30 mei 2022

Borstvoedingscursus

Is het echt nodig om een voorbereidende borstvoedingscursus te volgen? Of kan ik er op vertrouwen dat de kraamverzorgende weet wat er moet gebeuren en dat mijn lijf dat gewoon kan?
30 mei 2022

Rol van de partner

Vaders spelen een belangrijke rol bij het stimuleren en in stand houden van borstvoeding.
Rol van de partner
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more