Heb je ervaring met het geven van borstvoeding? Wil je de kennis en ervaring die je hebt opgedaan delen met andere moeders? Of komen andere ouders al naar je toe met vragen, omdat ze weten dat je ervaring hebt? Dan is het misschien wel wat voor jou om La Leche League-leidster te worden.

Alle LLL-leidsters zijn moeder en hebben ruime ervaring met het geven van borstvoeding. Daarnaast hebben ze een interne scholing gevolgd om leidster te worden. Als LLL-leidster bied je zwangere of borstvoedende moeders steun en informatie rondom borstvoeding. Je organiseert informatiebijeenkomsten en draait mee in onze telefonische hulpdienst, de mailvragendienst en/of bij online activiteiten zoals onze besloten facebookgroep.

LLL-leidster worden en leidster zijn kost natuurlijk wel wat van je tijd. Maar je krijgt er ook veel voor terug. Je investeert in het geluk van andere moeders en in de kinderen van de toekomst. Tegelijkertijd investeer je ook in jezelf, in je persoonlijke groei. Dat doe je niet alleen, maar samen met een groep moeders die net zo enthousiast zijn over borstvoeding als jij.

Lijkt het je leuk om ook vrijwilliger te worden bij La Leche League? Door dit formulier in te vullen kun je de gratis brochure “leidster worden” downloaden. Daarin staat aangegeven wat je kunt verwachten en wat wij van jou verwachten. Je blijft dan direct ook op de hoogte van onze scholingsdagen.