Wereld Borstvoeding Week

Het thema van de Wereld Borstvoeding Week 2017 is ‘Samen sterk voor borstvoeding’.

In 2016 maakte de Wereld Alliantie voor Borstvoeding Actie (WABA) een begin met een traject van vijftien jaar rond de duurzame ontwikkelingsdoelen, door elk van deze doelstellingen te koppelen aan borstvoeding.

Duurzame ontwikkeling is niet te bereiken zonder samenwerking op allerlei niveaus. De 25ste editie van de Wereld Borstvoeding Week gaat dan ook over samenwerken voor een gemeenschappelijk doel: 'Samen sterk voor borstvoeding'. Een prachtig thema waar ieder rondom borstvoeding aansluiting bij kan vinden: samenwerking in de vorm van moeders die elkaar steunen,  samenwerking in het persoonlijk netwerk van de moeder (partner, familie en vrienden), samenwerking tussen zorgverleners binnen een organisatie, samenwerking over de muren van zorginstellingen heen, samenwerking tussen vrijwilligers en zorgverleners, samenwerking tussen borstvoedingorganisaties, en samenwerking om politieke en maatschappelijke doelen te behalen. 

#WBW2017 roept pleitbezorgers en activisten, besluitvormers en alle anderen die betrokken zijn bij borstvoeding op om nieuwe en doelgerichte vormen van samenwerking te starten. Laten we politieke steun, media-aandacht en betrokkenheid van jonge mensen bevorderen en ons netwerk van voorvechters uitbreiden. Alleen zo kunnen we ons inzetten voor nieuwe generaties en de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen tegen 2030 bereiken.

Meer informatie is te vinden op de website van WABA.

Klik hier voor het Nederlandse logo in hoge resolutie.